Rosé van Château Nardique la Gravière 2017
Komt uit de regio van de Entre-deux-Mers, tussen de rivieren Dordogne en Garonne op de gemeente St. Genes de Lombaud.
Werd gevinifieerd volgens de stijl van rosés uit de Provence, nl met zeer weinig kleurextractie.
Deze wijn bekoort door zijn zeer lichte transparante kleur. Neus van rood fruit en granaatappel. Levendig en fris in smaak.
Bordeaux-Clairet, Château Grand Bireau 2016
‘Clairet’ : de lichte rode wijn uit Bordeaux werd door de Engelsen ‘claret’ genoemd.
Na persing blijft het geheel gedurende een nacht met druivenpel en pitten meeweken in het sap.
Zo bekomt men meer kleur-extractie, meer aroma’s en een zeer subtiele tannine-impressie.
We hebben hier een rosé met karakter. (door sommigen een licht-rode wijn genoemd)
Bergerac rosé, Château Ladesvignes 2015
Bezit een fuchsia-roze kleur.
Neus van rood fruit met een licht snoepkantje (cuberdonnekes)
Fruitig in smaak met ronde afdronk.
Vin de Pays du Comte de Tolosan, Rosé du Clos 2016
Uit de regio van de Cahors : 100% malbecdruif.
Doet denken aan confituur van klein rood fruit en fijne kruiden met lichte anijstoets. Soepel en rond in smaak.
Alle rosé-wijnen doen het uitstekend als aperitief,
bij een fris slaatje, charcuterie, gevogelte en bij tropische toestanden ook bij grillades.
Worden best geserveerd aan 8° à 10°