Wijngebied uit de Sud Ouest.
De wijngaarden situeren zich in Lisle sur Tarn tussen Toulouse en Albi op de rechteroever van de Tarn.
Ze ondergaan zowel invloeden van het frisse zeeklimaat als mediterane, die zorgen voor voldoende vocht in het voorjaar en warmte in zomer en herfst.
Zowel voor de rode als witte wijn werkt men nog met authentieke druivensoorten ‘eigen’ aan de regio .
GAILLAC Perlé
Mauzac : in neus hebben we appeldominantie. Geeft mollige fruitige wijnen.
Len de l’El : geeft delicate en fijne florale aroma’s met frisse fijne zuren in afdronk.
Deze beide druivensoorten worden aangevuld met Muscadelle.
Men laat de gisting vroegtijdig stoppen waardoor men op natuurlijke wijzen lichte parels behoudt.
Een plezierwijn voor ieder moment : past bij vele culinaire creaties.
GAILLAC ROUGE
Duras : geeft kleurrijke wijnen, rijk aan alcohol. In geur voornamelijk peper en kruiden. De wijnen hebben structuur en finesse.
Braucol (Brocol) : zorgt voor kleur en fruitige aroma’s (cassis, bessen, frambozen) Geeft vlezige wijnen met rustiek karakter.
Aangevuld met syrah en merlot.
Vrij stevige wijn, thans perfect op dronk, vol in smaak : bij gegrild vlees en harde kazen.