Bordeaux CLAIRET, Château VIGNOL 2017
Druivenras : 90% merlot – 10% cabernet sauvignon
Men laat de oogst van goed rijpe druiven gedurende 36 tot 48 uren weken : hierdoor krijgen we meer kleur-extractie & aroma’s.
Een CLAIRET kan men beschouwen als een lichte rode wijn of een donkere rosé : een rosé met Karakter !
Clairet VIGNOL heeft een zeer mooie briljante en doorschijnende roze kleur van frambozen.
In neus treffen we aroma’s van cassis, moerbei en bosaardbei.
Licht tintelende aanzet om nadien krachtig en vol open te bloeien in mond en …. blijft lang naproeven !
De CLAIRET wordt jong gedronken en past bij vele voorgerechten, charcuterie, brochette, pizza etc.
… niet té koud serveren (11° à 12°C)
CABERNET d’ANJOU, Les ROSERAIES 2017
Geliefde rosé uit de Loire, gelegen ten zuiden van Angers.
Druivenras : cabernet franc
De oogst wordt geperst en men laat uitsluitend het zuivere sap verder gisten.
Les ROSERAIES is demi-sec, maar heeft een zeer mooie balans tussen het zoete en zure aspect.
Na een fluweelzachte aanzet en smaak hebben we een frisse finale.
Frisse rosé, die alhoewel meestal jong gedrorken, verrassend enkele jaartjes kan verouderen.
Als aperitief, bij visgrechten, maar ook bij charcuterie en gevogelte.
Heerlijke match bij exotische keuken en fruitdesserten.
Fris serveren ! (8° à 9°C)